top of page
  • Martina Tamvakou

Απαλή Γιόγκα για νέες μαμάδες!

Μόλις λάβετε άδεια για ελαφριά άσκηση από τον γιατρό σας? Οι ήπιες ασκήσεις γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου, στην απόκτηση δύναμης, στην αύξηση της ενέργειας και ακόμη και στην καταπολέμηση της επιλόχειας κατάθλιψης.



1. Savasana (όπως στην φωτογραφία) με κοιλιακή αναπνοή


💙 Belly Breathing στη Savasana: Το άγχος και η ρηχή αναπνοή πάνε χέρι-χέρι. Το αστείο με την ρηχή αναπνοή είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε εντελώς ότι το κάνουμε. Η ρηχή αναπνοή πυροδοτεί την αντίδραση του σώματός μας στο στρες και η απόκρισή μας στο στρες πυροδοτεί τη ρηχή αναπνοή.


💙Πώς να: Οδηγίες: Ξαπλώστε ανάσκελα στη Savasana. Βάλτε το ένα χέρι στο στήθος και το ένα χέρι στην κοιλιά σας. Φέρτε την επίγνωσή σας στην αναπνοή σας. Πάρτε μια βαθιά εισπνοή από τη μύτη και νιώστε τον αέρα να κινείται στο σώμα σας, επεκτείνοντας το στήθος σας και σηκώνοντας την κοιλιά σας. Εκπνεύστε αργά από τη μύτη και νιώστε την κοιλιά να βυθίζεται ξανά στο πάτωμα. Παρατηρήστε πώς το χέρι στην κοιλιά σας ανεβαίνει με κάθε εισπνοή και χαμηλώνει με κάθε εκπνοή. Διατηρήστε το ήρεμο και αβίαστο!


2. Τα πόδια ψηλά στον τοίχο




3. Η πόζα του παιδιού






4. Παραλλαγές γάτας και αγελάδας




Αυτή η πρακτική μπορεί να σας πάρει από 10 έως 30 λεπτά, πάρτε το χρόνο σας και αφήστε το σώμα να επανέλθει στον δικό του ρυθμό. Αφήστε την αυτοκριτική στην άκρη και απλώς θαυμάστε αυτό που κατάφερε να κάνει το σώμα σας. Είναι η ώρα να το φροντίσετε και όχι να το κρίνετε για το ποσό διαφορετικό μοιάζει.







2 views0 comments
bottom of page