top of page
  • Martina Tamvakou

Καθημερινή απρογραμμάτιστη γιόγκα




Γεια σας αγαπητοί γιόγκι 💙 Ξέρω ότι οι περισσότερες από εσάς είστε πολύ απασχολημένες, αλλά ας συμφωνήσουμε ότι όλοι χρειαζόμαστε 10-15 λεπτά τη μέρα για να αναπνεύσουμε και να γειωθούμε σε ότι χρειαζόμαστε .


Σήμερα έβαλα το ματ στο πάτωμα και κάθισα εκεί για μερικές στιγμές. Δεν σχεδίασα μια ρουτίνα ή κάποιο μάθημα. Κάθισα εκεί αναπνέοντας, νιώθωντας, σκανάροντας το σώμα μου και την αναπνοή μου καθώς και το μυαλό μου. Μετά ακολούθησα αυτό που ήθελε να κάνει το σώμα μου. Το έχετε δοκιμάσει ποτέ αυτό; Στην πραγματικότητα είναι μια δύσκολη πρακτική καθώς δεν υπάρχει καθοδήγηση όμως συνδιάζει διαλογισμό, άσκηση αναπνοής και κίνηση και είναι πολύ εύκολη μόλις και το κανείς καθημερινότητα.


1. Καθίστε, όπως νιώθετε άνετα, ιδανικά με την σπονδυλική σου μακριά ως τον ουρανό (μπορείς να κάτσεις ακόμα και στον καναπέ, την καρέκλα ή το κρεβάτι)

2. Αναπνεύστε απαλά, πώς νιώθετε?

3. Παρατηρήστε το σώμα σας, από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας. Περιοχές έντασης;

4. Αφήστε τα όλα στην άκρη και κουνήστε το σώμα σας όπως θέλει εκείνο. Καθισμένο, όρθιο, ξαπλωμένο, οτιδήποτε! Μπορεί ακόμη και να θέλετε να ξαπλώσετε σε savasana και αυτό είναι υπέροχο 🙏🏽


Φυσικά κρατήστε τις κινήσεις και ασανας για όση ώρα θέλετε!


Αφιερώστε 5-15 λεπτά, ανοίξτε το χαλάκι σας και κάντε λίγη απρογραμμάτιστη γιόγκα!


Στείλτε μου την εμπειρία σας 💙

2 views0 comments
bottom of page